Aktuellt

Resa med tåg – billigt och enkelt

Att resa med tåg är en dyr och lyxig metod för att resa som endast finns i en handfull länder. Interrail och det europeiska järnvägsnätet är bland de få länder där du kan resa med tåg för mindre än halva priset för att flyga! Jag älskar att resa, men om jag vill spara pengar jag ofta titta på att resa med flyg. Detta skulle vara ett bra alternativ om jag inte hade en familj och behövde resa minst en gång om året. Om jag hade mer tid skulle jag inte behöva betala för min biljett, men verkligheten är att jag alltid är så bunden till andra skyldigheter att jag helt enkelt inte har tid att njuta av mina resor.

När det gäller resor har det blivit mycket billigare för mig att resa med tåg. Jag började resa på månadsbasis och njöt av det så mycket att jag bestämde mig för att uppgradera till en tur och returbiljett. Först trodde jag att kostnaden för biljetten var alldeles för hög eftersom jag reste på månadsbasis, men när jag tittade på det tvärtom insåg jag att jag kunde njuta av min resa varje månad och inte bryta banken! Det finns så många anledningar till varför det är så mycket mer kostnadseffektivt att resa med tåg än att flyga. En av de främsta anledningarna är att de flesta tåg går i tid, men tågstationerna är mycket lättare att komma åt än flygplatser. Inte bara har jag tillgång till dem snabbare, men mitt bagage är tillgänglig utan extra kostnad. Jag kan enkelt ta alla mina kläder, smink, mat, m.m. med mig.

Resa på en budget

En annan fördel är att om jag reser under lågtrafik, då det spelar ingen roll hur många flygningar jag tar. Med Interrail biljetter kan du resa så mycket eller så lite som du vill. Du måste bara vara flexibel med ditt resschema så att du fortfarande kommer att få en hel del. Ett annat sätt att Interrail är mycket mer kostnadseffektivt är på grund av det begränsade antalet gånger som du behöver resa. Med en normal flygbiljett kan du åka var som helst i världen och det är omöjligt att gå samma plats två gånger! Med en Interrail biljett, kan du gå var som helst i Europa, vilket är enormt. Eftersom vi alla är i så snäva budgetsituationer, ibland vill du minska kostnaderna där det är möjligt. Det enda sättet som jag har funnit att skära ner på resekostnader är genom att gå med Interrail. De månatliga priserna är överkomliga och du kan spara pengar månad efter månad.

Det finns flera sätt att resa med tåg och det är lätt att planera din resa. Du kan antingen gå för hela längden på tågresan eller så kan du bryta upp din resa och gå ett land i taget. Alternativen är obegränsade. Det som jag gillar bäst med Interrail biljetter är att de är prisvärda och inte behöver vara dyra eller opålitliga som de billigaste och dyraste billiga flygbiljetter. Du kan ta dig tid och ta lite ledigt när du vill. Det finns inget tryck och du kan luta dig tillbaka och koppla av och njuta av din resa. Priserna är extremt överkomliga och bidra till att hålla priserna nere för vår ekonomi. Du kan spendera mer varje månad medan du lever upp i komfort. Vem säger att semestern måste bryta banken? Ibland en biljett bara inte passar in i vår budget, men vi vill fortfarande resa och bara inte kan motivera att betala dyra och opålitliga flygbiljetter. När priserna är så låga, verkar det bara dumt att gå utan och sedan kasta in handduken. Det är dags att ta vara på den möjlighet som erbjuds genom att kunna resa med tåg. Stanna nu och ta dina Interrail-biljetter. Var noga med att uppgradera din biljett innan du anländer till din destination.

Besök resebeskrivning.se för mer om information om resor.