Weekendmys

För att hitta gnistan och njuta av flärd, är hotell, slott och konferensanläggningar populära! Det finns många anläggningar som kontinuerligt håller dörren öppen för par och singlar som vill komma bort för en helg och njuta av tillvaron. För de som brinner för slott och herrgårdar är fokusområdet givet! Utanför Stockholm och Uppsala finns åtskilliga herrgårdar som nu fungerar som möteslokaler och hotell. Servicenivån är omtalat hög och man kan alltid ta hjälp av personalen om det skulle behövas.

Inriktningen för helgvistelsen kan variera stort! Vissa är ute efter golf och restaurangbesök medan andra väljer SPA och rekreation. Oavsett vad man väljer finns utomordentliga alternativ som kommer att ge tid för allt man söker. För tips och rekommendationer för romantisk weekend, rekommenderas denna hemsida som följer anläggningar och branschen som helhet.

SPA-weekend i Stockholm

Middagen är inte klar, faktum är att kylskåpet är så tomt att det ekar i det då man ropar “kom och ät nu“ till ungarna. Diskhon däremot är så full att vissa tallrikar hotar med att störtdyka ner på golvet för att där i tusen bitar beblanda sig med smulor, strumpor och syltfläckar. I det här läget så kan man ta ett djupt andetag, knäcka några ägg för en omelett och börja diska, eller så kan man packa väskan och åka på spa weekend i Stockholm istället. Disken kan ungarna ta hand om för de stannar hemma med hunden och farmor.

Ta kål på stressen med en spa weekend i Stockholm

De flesta inser att det är mysigt att sitta i ett varmt bubbelbad och insupa underbara dofter, men det är inte alla som vet att det där med att ta en paus och göra något som verkligen ger mental och fysisk vila kan leda till stora hälsofördelar. Att leva med ständig stress är inte bra och det är numera känt att stress faktiskt kan förkorta livet. Det gäller alltså att finna sätt att reducera stressen på, och något som verkligen fungerar är att ge sig av på spa weekend i Stockholm där man under en kortare period slipper alla måsten och verkligen blir ompysslad. Man behöver inte resa långt bort för att få värmen, välbehaget och god mat, och då man kanske inte har tid med längre semester så blir en weekend med spa ett fantastiskt vitaminpiller som gör att man orkar mer i vardagen.

Vad händer på ett spa?

När man kommer till ett spa så får man olika valmöjligheter. Det är inte alla som är intresserade av att sitta i ett varmt bad för länge och då kan det vara trevligt att veta att man under en spa-upplevelse även kan få följande typer av behandlingar:

  • Massage av hela kroppen eller utvalda delar
  • Lerinpackningar
  • Aromaterapi
  • Ångbastu
  • Fiskspa
  • God mat och dryck
  • Sällskap av familj och vänner

När man bokar en spa helg så kan man alltid ta reda på de behandlingar som erbjuds och i förväg boka in det som man är intresserad av. Det bör finnas en god variation av behandlingar så att alla som kommer med kan välja något som verkligen passar. Under en spa weekend i Stockholm så kan man ju även passa på att njuta lite av staden och kanske gå och se en teaterföreställning eller boka ett bord på en populär restaurang. Om man kommer under varmare årstid så kan det även vara trevligt att kombinera SPA-behandlingar med sköna promenader i stadens olika delar. Tänk dock på att boka din spa-helg i god tid eftersom det här är en mycket populär aktivitet och folk från Sveriges alla hörn har insett hur bra man mår efter en skön helg i huvudstaden.

För information om SPA-vistelser förordas spakonferenser.se.

Herrgårdslyx

Om man inte i första hand är ute efter SPA och hälsa, kan herrgårdsvistelser vara det som passar. För många finns en glädje i arkitektur och intressant fakta. De som väljer att söka herrgårdar i utkanten av Stockholm eller däromkring, kan snabbt hitta flera alternativ som alla lever upp till moderna krav och önskemål.

Då flera herrgårdar ligger i vacker natur och med golfbanor i närheten, är det inte konstigt att intresset från privatpersoner och företag blivit stort! God mat och bra service är allt som behövs för att man skall kunna njuta av stillheten och av varandra under ett besök. För intresserade och weekendhungriga är herrgårdskonferenser.se en bra samling info kring anläggningar och weekendresor.