Aktuellt

Massage – hälsosam kroppsberöring

Massage är ett sätt att läka, men hur exakt fungerar en massage? Det har varit väldokumenterat att massage är bra för din kropp, men det har också visat sig vara dåligt för immunförsvaret. En av de viktigaste delarna av kroppen för att upprätthålla hälsan är immunsystemet. För att kunna göra sitt jobb ordentligt måste immunsystemet ha tillräckligt med vitaminer och mineraler. För mycket stress kan faktiskt leda till lägre vitaminnivåer i kroppen. Du kan också ha stress på jobbet, hemmet, skolan eller i andra sociala miljöer. Ibland är det svårt att veta när du är under stress. Eftersom så många människor är under för mycket stress, ett bra sätt att hjälpa till att hålla immunförsvaret starkt är att se till att det blir rätt mängd näringsämnen. Detta inkluderar vitamintillskott.

Avkoppling för stressade

Det finns många olika typer av massage, men de vanligaste involverar muskler, ben, och nervsystemet. Huden är också ofta rörd under massage. Huden och muskelvävnaden får beröring från handen, handen, eller hela kroppen masseras. Massage kan minska fysisk stress. Forskning visar att massage minskar smärta, ångest och depression. Det hjälper dig också att koppla av. Det finns många anledningar till varför du bör dra nytta av massage. Emellertid, den vanligaste orsaken är att bli av med stress. När du är under stress, har du större chanser att drabbas av en mängd olika hälsoproblem. Till exempel, stroke, artrit, och huvudvärk är bara några av de typer av problem som kan uppstå när nervsystemet är stressad. Immunsystemet kan inte fungera korrekt om hjärnan känner av en hög grad av stress. Stress kan elimineras genom att ta emot regelbunden massage.

Motion har också visat sig förbättra immunförsvaret. Det är därför det rekommenderas att immunsystemet bör bibehållas. Din kropp måste vara stark, och om du behöver utöva för att upprätthålla din allmänna hälsa, kan en massage göras då och då. Eftersom massage har förmågan att öka cirkulationen, det kan hjälpa immunförsvaret att fungera mer effektivt. Det är särskilt bra för dig om du har en förkylning, influensa, eller någon annan luftvägsinfektion. Under en förkylning kan ditt immunförsvar arbeta övertid.Men eftersom ditt immunförsvar förstärks genom massage, kommer du att ha en förbättrad förmåga att kämpa mot alla bakterier och bakterier som kan invadera din kropp. En massage kan hålla immunförsvaret starkt, vilket kan bidra till att bekämpa kylan.

Du kan bli förvånad över att massage kan hjälpa dig att få mer energi och styrka, vilket innebär att det kan hålla immunförsvaret starkt. Det är också bra för lederna, muskler och organ.

Är du intresserad av hälsa är denna sida hälsomagasinet.se värd att besöka.