Blogg

Flexibelt att via bemanningsföretag hyra sjuksköterska

Vårdgivare av alla de slag, d.v.s. såväl sjukhus som andra aktörer inom vården, har ofta svårt att få bemanningen att gå ihop. Men det är flexibelt att via bemanningsföretag hyra sjuksköterska genom ett kortfristigt uppdrag. Därmed är detta en möjlighet som fler vårdgivare borde kika lite närmare på. Fortsätt att läsa så berättar vi mer om fördelarna med den här lösningen!

Det är flexibelt för vårdgivare att via bemanningsföretag hyra sjuksköterska

Det finns många skäl för vårdgivare att undersöka möjligheten att via bemanningsföretag hyra sjuksköterska vid behov. Fördelarna med detta inkluderar nämligen bland andra följande aspekter:

  • Det är flexibelt. De olika bemanningsföretag som är verksamma på vår inhemska marknad kan förse er med sjuksköterskor på såväl kortsiktiga som långsiktiga avtal. Därmed är de en viktig del i lösningen när det är dags att bemanna upp er arbetsplats. Detta i såväl med kortsiktig planerad sjukfrånvaro som arbetstoppar och oväntade personalbortfall.
  • Det är kostnadseffektivt. Det kan faktiskt vara kostnadseffektivt att som vårdgivare hyra in sjuksköterskor via ett bemanningsföretag. I själva verket kan denna lösning ofta visa sig vara mer kostnadseffektiv än att anställa egen personal på traditionellt vis. Detta då bemanningsföretaget tar hand om allt från själva rekryteringen av talanger till det administrativa. Därmed kan ni som vårdgivare fokuser på er kärnverksamhet, d.v.s. att ge era patienter en bra vård.
  • Ni får tillgång till erfarna sjuksköterskor. Att som vårdgivare gå via ett bemanningsföretag och hyra in en sjuksköterska är en bra lösning när ni vill få in mer kompetens på arbetsplatsen. Genom att göra detta får ni nämligen tillgång till erfarna sjuksköterskor ur bemanningsföretagets djupa och breda stall av kvalificerade och erfarna sjuksyrror. Därmed kan ni hyra in personal som omedelbart kommer in och bidrar på er arbetsplats.
  • Ni kan fokusera mer på att vårda patienter. Som vi redan har varit inne på som hastigast kan ni fokusera mer på själva vården genom att bemanna upp på detta sätt. Ni slipper nämligen oroa er för såväl kortsiktig som långsiktig brist på personal när ni tar hjälp av experter på bemanning inom vården.