Blogg

Marknadsföringsstrategi för småföretag – din målgrupp

Om du har ett litet företag är det oerhört viktigt att du utvecklar din egen personliga marknadsföringsstrategi som kommer att vara specifikt inriktad på din målgrupp. Marknadsföring är en pågående process och om du vill att ditt lilla företag ska lyckas måste du kontinuerligt granska ditt marknadsföringsmaterial för att säkerställa att du når rätt målgrupp för dina produkter eller tjänster. Dessutom är det viktigt att du upprätthåller konsekvent kommunikation med din publik och lägger till nytt innehåll regelbundet för att säkerställa att dina kunder förblir intresserade. Därför, om du känner att din marknadsföringsstrategi för småföretag inte fungerar, kan det vara dags att implementera en helt ny marknadsföringsguide för ditt företag.

Upptäck mer om marknadsföringsguide här.

En helt ny guide kommer att bidra till utvecklingen av en effektivare webbplatsdesign som också kommer att producera mer trafik och högre konverteringar än någonsin tidigare. Därför, när det gäller att utveckla din marknadsföringskampanj, är det mycket viktigt att du är uppmärksam på hur allt läggs ut. Det första du ska göra är att göra en lista över alla människor och företag som du för närvarande hanterar och sedan identifiera hur du kan förbättra deras nuvarande tekniker. Om du till exempel är ett SEO-företag måste du arbeta med hur du kan få fler besökare på din webbplats eftersom det här är något som är direkt kopplat till framgången för dina SEO-tjänster.

Som ett resultat är det också mycket viktigt att identifiera de innehållsmarknadsföringskanaler som är mest effektiva för att få kontakt med din målgrupp. Ett av de bästa sätten att göra detta är att forska om din målgrupps demografi. Detta hjälper dig att förstå vilka dina ideala kunder är och låter dig därför skräddarsy din marknadsföringsstrategi till dem. Till exempel, om det finns ett betydande antal unga kunder, måste du fokusera på att erbjuda intressant innehåll i form av videohandledning och artiklar som kommer att tilltala just denna åldersgrupp.

Ett annat bra sätt att öka effektiviteten i dina marknadsföringsinsatser online är genom att använda digitala marknadsföringskanaler som sociala medier. Nyckeln till att göra detta effektivt är att använda en blandning av SEO, PPC och marknadsföring på sociala medier så att du kan nå alla människor i din specifika branschsektor. Några av dessa digitala marknadsföringskanaler inkluderar blogginlägg, videouppladdningar och pressmeddelanden, som alla bör göras tillsammans med dina SEO-ansträngningar. Du kommer då att kunna driva trafik från dessa innehållskällor till din webbplats, vilket bör leda till ett ökat antal nya prospekt och kunder för ditt företag.

Det andra området i din marknadsföringsstrategi för småföretag som du måste överväga är konverteringsfrekvensen för dina webbplatsbesökare. Detta är en branschstandard som gör att du kan förstå antalet nya kunder du faktiskt genererar, liksom i vilken takt du förlorar föråldrade användare. För att effektivt uppnå en hög konverteringsfrekvens bör du först arbeta för att konvertera dina befintliga webbplatsbesökare till betalande kunder genom att tillhandahålla värdefull information och andra former av interaktion. Detta kan innebära ett online-communityforum, webbseminarier, nyhetsbrev via e-post och andra användbara alternativ. När du har konverterat en stor del av dina besökare kommer det att vara en fråga om att arbeta hårt för att behålla dem.

Även om ämnet för din artikel om småföretagsmarknadsföringsstrategi kan baseras på att locka nya kunder, är det första steget för att öka dina vinster att ta reda på vad din nuvarande publik vill höra eller se. Om du till exempel erbjuder hundträningsråd, skulle det vara mer lönsamt att skriva en artikel om hur man tränar din hund att sluta hoppa? Att ta denna information och tillämpa den på din publik kommer att sätta dig på rätt spår mot att tjäna mer pengar.

Typer av annonsering

Reklam är ett samlingsnamn för all kommunikation som använder ett uttryckligen godkänt, icke-identifierbart meddelande för att annonsera eller sälja en artikel, tjänst eller ett koncept. Sponsorer av reklam är normalt företag som vill sälja sina varor eller tjänster till allmänheten. Företag kan också ägna sig åt reklam som ett sätt att bygga varumärkesmedvetenhet och medvetenhet. I reklam kan man dra nytta av det breda utbudet av reklammedier som finns tillgängliga, inklusive TV-reklam, tryckta medier och internetannonsering.